Taktäckningar 

Koppartak

Koppartak har använts sedan romartiden, då det användes på Pantheon-taket, och varade i över 1 000 år!
Koppar för tak är korrosionsbeständig, kan enkelt gjutas till önskad form och kan återvinnas helt, vilket gör det till ett miljövänligt val av metalltakmaterial.
Ett korrekt installerat koppartak kan hålla i generationer; säkert över 100 år. Kopparns naturliga toner kan förändras med tiden och så småningom bli gröna. En genomsnittlig exponeringstid för att bli grön kan vara 20 till 30 år.
Koppar kommer inte att reagera bra med vissa andra metaller som galvaniserat stål och aluminium. De bör hållas isär.
Koppar för tak med stående söm är en av de lyxigaste och mest motståndskraftiga takprodukterna som finns tillgängliga och har därför en premie för inköp och installation.

GreenCoat PLX

Med det ökande hotet från global uppvärmning och klimatförändringar föredrar många utvecklare och arkitekter att välja "grönare" takalternativ med goda ekologiska meriter. GreenCoat PLX är 100 % återvinningsbart och tillverkas nu med hållbara produkter som rapsolja.
Ovansidan av metallen är bearbetad med SSAB:s Bio-Tech (BT) beläggning. På samma sätt gynnas undersidan av samma tjocka galvaniserade lager, vilket ger skydd till områden som normalt inte syns.
GreenCoat PLX tillverkas i Sverige, endast för stående plåttak, och har använts över hela Skandinavien i generationer. Ytan är reptålig, motståndskraftig mot UV-strålar och har hög färgstabilitet, vilket säkerställer maximal livslängd och ett tak som ska hålla hela livet.